Heleen Pons: ‘Even voorstellen’

Home / Geen categorie / Heleen Pons: ‘Even voorstellen’
De Roparun heeft voor mij de afgelopen jaren een nieuwe betekenis gekregen en daarom ben ik heel blij dat ik nu een team heb gevonden waar ik mijn steentje kan bijdragen. Dat verhaal, dat is onderdeel van wie ik ben. Dus eerst even kort voorstellen. Ik ben Heleen Pons, 30 jaar opgegroeid in Oud-Beijerland, maar al weer ruim 7 jaar woonachtig in Rotterdam. Mijn hobby’s zijn onder andere bakken en lekker koken. Voor mijn werk als zorginkoper farmacie bij CZ draag ik al een aantal jaar aan de zijlijn mijn steentje bij voor de gezondheidszorg in Nederland.
Op mijn 28e stond ik ineens in plaats van aan de zijlijn vol in de spotlight van de zorg, want toen werd ik in 1 dag van een normaal mensen een borstkankerpatiƫnte. Nu twee jaar later kan ik gelukkig zeggen dat ik weer gezond en stralend rondloop en leef bij iedere dag, maar dat is niet iedereen gegeven. Van dichtbij heb ik de kracht, humor, maar ook moeilijke momenten mee mogen maken van mede patiƫnten die alles halen uit de dagen die hen nog resten. Dat leven en iedere dag het meeste er uit halen, hoe lang je ook nog mag hebben is mijn nieuwe filosofie geworden. Dat Roparun dit precies ondersteunt maakt het een doel dat heel dicht bij me ligt en waar ik graag mijn steentje aan bij wilde dragen en team 186 heeft me met open armen ontvangen. Ik mag daar overigens doen waar ik goed in ben, namelijk het team blij maken met lekker eten!

Leave a Comment